Banany z rusztu

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia kreolska
Składniki:
- 4 banany im twardsze tym lepiej
- 50 g orzechów laskowych lub innych
- 50 g brązowego cukru
- 50 ml rumu
- 2 goździki
- opakowanie cukru waniliowego
- lody waniliowe i jagodowe
- wedle uznania
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Cukier brązowy i wanilinowy wymieszaj z orzechami i utłuczonymi goździkami. Banany ze skórką nadkrój tak, by utworzyć w nich sporą kieszonkę. Napełnij kieszonki bananów. Skrop to rumem. Piecz na średnio rozgrzanym grillu, aż skórka zbrązowieje, a cukier się roztopi. Podawaj z lodami waniliowymi i jagodowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia kreolska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W