Bita śmietana z bezami i malinami

Bita śmietana z bezami i malinami
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kremówkę dobrze schłodzić i ubić ją na sztywną pianę. Pod koniec miksowania delikatnie posłodzić i doprawić do smaku rumem (można użyć inny aromatyczny alkohol). Wymieszać bezy z bitą śmietaną. Jeżeli bezy są spore pokruszyć je na mniejsze kawałki. Układać warstwy bitej śmietany z bezami, przekładane warstwami malin. Bezy są zazwyczaj bardzo słodkie, im więcej malin, tym deser smaczniejszy. Wstawić do zamrażarki na trzy godziny. Podawać schłodzone.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA