Biedni rycerze z Windsoru
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 6 słodkich bułeczek
- 1 jajko
- 100 ml mąki pszennej
- 200 ml mleka
- szczypta soli
- 2 łyżki masła
- 200 ml borówek
- 100 ml cukru
Do podania
- 200 ml śmietany kremówki – ubitej
- 100 ml borówek
- 100 ml cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką i solą na gładkie ciasto. Z każdej bułeczki skroić spód i wierzch, następnie przekroić środek na dwa plastry. Namoczyć w cieście na 2-3 minuty. Wymieszać 200 ml borówek ze 100 ml cukru. Na plaster namoczonej w cieście bułeczki nałożyć po łyżce borówek, przykryć drugim plastrem, zamknąć. Smażyć przez 3-4 minuty z każdej strony na maśle, a następnie obtoczyć w cukrze. Podawać z bitą śmietaną i borówkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W