Gorąca czekolada

Gorąca czekolada
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1 czubata łyżka kakao dobrej jakości
  • 1 pełna łyżka miodu
  • 250 ml mleka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do kubka wsyp kakao. W garnku podgrzej mleko z miodem, aż będzie bardzo gorące. Zalej kakao niewielką ilością mleka. Wymieszaj, aż powstanie masa. Dolej trochę więcej mleka, przelej wszystko do garnka i dokładnie wymieszaj. Przelej czekoladę do kubka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA