Racuchy z jabłkiem i ricottą
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ¾ szklanki mąki
- 3 dag kwaśnych jabłek
- ¾ opakowania sera ricotta
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka miazgi migdałowej
- 4 jajka
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta cynamonu
- 1/2 łyżeczki soli
- tłuszcz do smażenia
- cukier puder
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do racuchów najlepsze będą twarde, mięsiste i kwaśne jabłka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z jabłkami, serem, miodem i migdałami, posolić i przyprawić do smaku cynamonem i gałką muszkatołową. Dodać pianę z białek. Robimy to powoli, starając się żeby nie “oklapła” przy mieszaniu składników. Racuchy smażyć na oleju. Osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W