Podwędzana jagnięcina z kwiatami rukwieli morskiej

Podwędzana jagnięcina z kwiatami rukwieli morskiej
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 2)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Do wędzenia:
  • pęczek świeżych wrzosów

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotlety (mięso powinno być średnio krwiste) oraz jabłka i cebulę. Zdjąć mięso, odłożyć, by odpoczęło, jabłka z cebulą przełożyć do miseczki.

Kotlety podwędzić w wędzarce. Można też skonstruować wędzarkę domowym sposobem: duży garnek ustawić na palniku, na dnie ułożyć wrzosy, podpalić za pomocą ręcznego palnika. Na wierzchu umieścić pokrywkę, pasującą obwodem do wnętrza garnka, ułożyć na niej kotlety. Przykryć garnek szczelnie drugą pokrywką, wędzić przez 2-3 minuty.

W miseczce wymieszać jabłka z cebulą, rzodkiewki, ocet i kilka kropli oleju rzepakowego. Podawać z kotletami, przybrać gałązkami rukwieli wodnej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA