Orkiszowe świderki z szarpaną jagnięciną

Orkiszowe świderki z szarpaną jagnięciną
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.10

Składniki:

  • 500 g ugotowanych orkiszowych świderków
  • ok. 400 g udźca jagnięcego
  • 2 słodkie cebule
  • 4 ząbki czosnek
  • miks przypraw po łyżeczce: papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, musztarda w proszku, kolendra, sól
  • 2 łyżki sosu worcestershire
  • 2 liście laurowe
  • woda
  • owoc grantu
  • ser owczy
Sałatka z pomidorów:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jagnięcinę przełóż do miski. Przyprawy dokładnie wmasuj w mięso. Na koniec dodaj sos worcestershire. Tak przygotowane mięso przesmaż w garnku z każdej strony. Dodaj kawałki cebuli, czosnek oraz świeże liście laurowe. Całość podlej wodą i duś ok. godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.

Przygotuj sałatkę. W misce połącz kawałki pomidorów ze świeżymi ziołami. Sałatkę dopraw papryką, solą, oliwą i sokiem z cytryny.

Na patelni nałóż porcję ugotowanej jagnięciny z warzywami oraz ugotowany makaron.
Całość delikatnie pomieszaj i wyłóż na talerz. Gotowy makaron posyp granatem i podawaj z sałatką z pomidorów.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA