Fondue
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 200 g sera bursztyn
- 100 g sera typu camembert (np. Słupski Chłopczyk)
- 100 g sera pleśniowego lazur
- 200 ml śmietanki 30%
- lampka dobrego białego wina
- siekany szczypior
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zaczynamy od przygotowania dodatków czyli pokrojenia pieczywa i zaaranżowania stołu. Następnie w garnku zagotowujemy wino, by lekko odparowało. Dodajemy do niego czosnek. Sery trzemy. Do wina dodajemy śmietankę, mieszamy i powoli dorzucamy sery cały czas mieszając. Kiedy sery się rozpuszczą i fondue uzyska gładką konsystencję jest gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W