Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Desery
Składniki:
- 400 ml śmietanki kremówki
- 2 galaretki owocowe (dowolne smaki)
- 500 ml wrzątku
- 2 szklanki świeżych malin
- (ilość owoców może być większa i ich rodzaj różny)
- 300 g biszkoptów
- 200 g masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miękkie masło krótko miksujemy, dodajemy pokruszone biszkopty i mieszamy.
Wykładamy do szklanej formy, wyrównujemy i wstawiamy do schłodzenia.
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę miksujemy i jak zacznie sztywnieć, powoli dolewamy galaretki, ciągle miksując.
Na koniec dodajemy owoce i mieszamy. Wylewamy masę na spód z biszkoptów i wstawiamy na noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem.
Wykładamy do szklanej formy, wyrównujemy i wstawiamy do schłodzenia.
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę miksujemy i jak zacznie sztywnieć, powoli dolewamy galaretki, ciągle miksując.
Na koniec dodajemy owoce i mieszamy. Wylewamy masę na spód z biszkoptów i wstawiamy na noc do lodówki. Kroimy gorącym nożem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W