Mrożone brzoskwinie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- miarka cukru
- pół łyżeczki kwasu askorbinowego
- 8 brzoskwiń
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlać do rondla pół litra wody, wsypać cukier. Gotować przez 5 minut, następnie dodać kwas askorbinowy. Pokroić brzoskwinie w plastry (obrane, jeśli kto woli) do wyparzonych słoików. Zalać całkowicie syropem. Zostawić trochę miejsca, gdyż zawartość rozszerzy się w zamrażarce. Zamrozić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W