Jabłka z rozmarynem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 5)
- Rodzaj dania:
- Desery, Desery wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 jabłka, pokrojone w cząstki
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki cukru
- gałązka rozmarynu
- gałązka lawendy
- 3 łyżki gęstej śmietany
- kwiaty aksamitki i cienkie plasterki jabłek, do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Umieścić wszystkie składniki, poza śmietaną, na rozgrzanej patelni. Smażyć przez 2-3 minuty ma dość dużym ogniu. Dodać śmietanę, podgrzewać przez kolejne 2 minuty. Podawać na ciepło z gałką lodów, przybrane płatkami aksamitek i cienkimi plasterkami jabłek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W