Jabłka z rozmarynem

Jabłka z rozmarynem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 5)
Rodzaj dania:
Desery, Desery wegańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Umieścić wszystkie składniki, poza śmietaną, na rozgrzanej patelni. Smażyć przez 2-3 minuty ma dość dużym ogniu. Dodać śmietanę, podgrzewać przez kolejne 2 minuty. Podawać na ciepło z gałką lodów, przybrane płatkami aksamitek i cienkimi plasterkami jabłek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA