Bezglutenowe pralinki podróżnicze
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
 - Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Desery wegańskie
 
Składniki:
- 1 szklanka orzechów laskowych
 - szklanki daktyli, namoczonych w mocnej kawie
 - 1 łyżeczka kakao
 - 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
 - ¼ chili
 - szczypta soli morskiej
 - do obtoczenia: mielone orzechy włoskie, orzechy laskowe, kakao
 - 1 szklanka nerkowców
 - ¾ szklanki suszonego mango, namoczonego we wrzątku
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 - 1 łyżeczka skórki otartej z limonki
 - szczypta soli morskiej
 - do obtoczenia: mielone wiórki kokosowe
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Orzechy oraz szczyptę soli umieścić w blenderze z ostrzem S i zmielić w drobne okruchy. Dodać namoczone bakalie i zblendować w lepką masę.
Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.
					Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W