Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Zielona rewolucja Marty Dymek
seria poradnikowa, Polska, 2015, 12 x 24
Liście, korzenie, bulwy, nasiona - w Kuchni+ gramy w zielone! Zielona rewolucja Marty Dymek, autorki popularnego wegańskiego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, nareszcie wkracza do telewizji!
W każdym odcinku Marta stanie przed wyzwaniem zarażenia swojego gościa kuchnią roślinną i przekonania go,
że wegańskie przepisy są równie pyszne, co te tradycyjne. Najpierw prowadząca odwiedzi gościa, a potem w
studio przygotuje wegańską ucztę na którą go zaprosi aby sprawdzić, czy uda się go przekonać do bezmięsnych
potraw.
Nie będzie łatwo! Marta spotka się z prawdziwymi mięsożercami takimi jak właściciel burgerowni lub szef kuchni
Aleksander Baron. Odwiedzi też złotego medalistę z Pekinu Piotra Małachowskiego, szefa kuchni WARSu, a
nawet kucharki z baru mlecznego, które wcale nie są przekonane do wegańskich przepisów. Za każdym razem
prowadząca przygotuje dwa dania, opowiadając o składnikach i przyprawach najważniejszych w roślinnej kuchni,
a potem gotowe potrawy zaserwuje swoim wymagającym gościom. Będzie się działo!
Marta Dymek: blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem. Od sześciu lat
prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego
gotowania, a jej książka "Jadłonomia, czyli 100 przepisów nie tylko dla wegan" doczekała się sześciu dodruków i
rozeszła się w 50 tysiącach egzemplarzy. Marta współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym
"Chickpea Magazine". Jej teksty publikowano też w "Magazynie Smak", "Kukbuku" i "Gazecie Wyborczej", a
także w jej autorskiej rubryce w "Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy".
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź