Krem pomidorowo–soczewicowy

Krem pomidorowo-soczewicowy
Oceń przepis:
86 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 laski selera
  • 5 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ¼ łyżeczki wędzonej papryki
  • oliwa z oliwek
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 3 szklanki bulionu
  • ½ łyżki soli
  • czarny pieprz
  • do podania: czarne oliwki i garść uprażonych migdałów

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę i selera pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej i usmażyć warzywa razem z przyprawami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA