Krem pomidorowo–soczewicowy

Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Wegańskie zupy
Składniki:
- 1 cebula
- 2 laski selera
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ¼ łyżeczki wędzonej papryki
- oliwa z oliwek
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 3 szklanki bulionu
- ½ łyżki soli
- czarny pieprz
- do podania: czarne oliwki i garść uprażonych migdałów
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Cebulę i selera pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej i usmażyć warzywa razem z przyprawami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W