Wojskowa grochówka

Wegańska grochówka
Oceń przepis:
546 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Zagotować dużą ilość gorącej wody. Groch dwukrotnie opłukać w gorącej wodzie, następnie zalać 2 litrami wrzątku na godzinę.
Obrać warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę, cebulę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, wędzoną paprykę i smażyć na niedużym ogniu przez 5 minut. Następnie dodać pokrojone warzywa i resztę ziół, dokładnie wymieszać i dusić przez 5 minut.
Wlać groch razem z wodą, sos sojowy i gotować pod przykryciem przez godzinę. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz w razie potrzeby kilkoma kroplami sosu sojowego. Podawać obowiązkowo z wielką pajdą chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA