Zimowy kompot z koniakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 225 g suszonych śliwek
- 225 g suszonych fig (połówki lub ćwiartki)
- 225 g kumkwatów
- skórka z połowy cytryny
- 100 g cukru
- 60 ml koniaku
- 0,5 l wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieścić wszystkie składniki w rondlu. Gotować, aż owoce zmiękną, a sos stanie się zawiesisty. Wyłączyć gaz i zostawić owoce w sosie przez 30 min. Wylać do szklanej miski i zostawić do wystudzenia. Podawać z crème fraîche i prażonymi migdałami lub z dużą łyżką lodów waniliowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W