Brzoskwinie, gruszka i ananas z rusztu na sosie ze świeżych malin z lodami waniliowymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam na lato (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 2 brzoskwinie
- 2 gruszki
- ½ ananasa
- 4 cm kawałek świeżego imbiru
- ½ szklanki cukru brązowego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 szklanki świeżych malin
- 4 gałki lodów waniliowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Brzoskwinie przepoławiam i wyjmuję pestkę. Gruszki kroję na cząstki i wycinam gniazdo nasienne. Ananasa obieram i kroję w plastry. Imbir obieram, drobno siekam i mieszam z cukrem brązowym i waniliowym. Owoce obsypuję cukrem z imbirem i układam na dobrze rozgrzanym ruszcie. Maliny miażdżę i przecieram przez gęste sito. Powstałym sosem smaruję dno półmiska. Na tym układam zrumienione owoce, a na wierzch wykładam lody waniliowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W