Wieprzowina z pól ryżowych

Wieprzowina z pól ryżowych
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 100 g cukru muscovado
  • 125 ml sosu rybnego
  • wymieszanego z wodą w proporcji 1:3
  • ½ kg schabu bez kości
  • 4 łyżki posiekanych szalotek
  • 4 listki limonki kaffir
  • 8 ząbków czosnku
  • przeciśniętych przez praskę
  • 1 duży strączek chili
  • przekrojony wzdłuż
  • bez pestek
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • sok z ½ limonki
  • 4 jajka przepiórcze
  • ugotowane na twardo
  • obrane i przekrojone na pół

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do garnka z grubym dnem wsypać cukier, podgrzewać na m

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA