Tartinki z oliwkami i orzechami

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 350 g czarnych lub zielonych oliwek bez pestek
- skórka z cytryny
- 70 g posiekanych pistacji lub uprażonych migdałów
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Oliwki drobno posiekać i wrzucić do miski ze skórką cytrynową. Wlać tyle oliwy, żeby utworzyły masę. Nałożyć na bagietkę i obficie posypać orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W