Tartinki z oliwkami i orzechami

Tartinki z oliwkami i orzechami
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 350 g czarnych lub zielonych oliwek bez pestek
  • skórka z cytryny
  • 70 g posiekanych pistacji lub uprażonych migdałów

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Oliwki drobno posiekać i wrzucić do miski ze skórką cytrynową. Wlać tyle oliwy, żeby utworzyły masę. Nałożyć na bagietkę i obficie posypać orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA