Makaron z rzodkwi z sosem pomidorowym i oliwkami

Makaron z rzodkwi z sosem pomidorowym i oliwkami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 2 sztuki białej rzodkwi
  • kilka bardzo dojrzałych pomidorów
  • garść zielonych oliwek bez pestek
  • pęczek bazylii
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • kilka sztuk suszonych pomidorów
  • ząbek czosnku
  • sól i odrobina miodu do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rzodkiew obierz i pokrój w wąskie pasy obieraczką do warzyw.
Przygotuj sos: zmiksuj pomidory z czosnkiem i oliwą, dodaj zioła, dopraw do smaku.
Podawaj rzodkiew polaną sosem pomidorowym i posypaną oliwkami.
Serwuj od razu!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA