Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
Oceń przepis:
Składniki:
- 4 naleśniki
- 8 pieczarek
- kilka plastrów boczku
- 2 łyżki masła (klarowanego)
- 2 ząbki czosnku
- ½ cebuli
- starty żółty ser
- 1 jajko
- bułka tarta
- świeży rozmaryn
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy. Boczek kroimy w paseczki i prażymy na suchej patelni dodajemy do cebulki. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i przesmażamy na rozgrzanej patelni z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli z boczkiem. Do farszu dodajemy ser, poszatkowany rozmaryn mieszamy. Nakładamy po 2 łyżki farszu na naleśnika, którego zwijamy w kopertkę. Zanurzamy go w rozkłóconym jaju, obtaczamy w bułce i smażymy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W