Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy. Boczek kroimy w paseczki i prażymy na suchej patelni dodajemy do cebulki. Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i przesmażamy na rozgrzanej patelni z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli z boczkiem. Do farszu dodajemy ser, poszatkowany rozmaryn mieszamy. Nakładamy po 2 łyżki farszu na naleśnika, którego zwijamy w kopertkę. Zanurzamy go w rozkłóconym jaju, obtaczamy w bułce i smażymy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA