Papryka faszerowana fetą

Papryka faszerowana fetą
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Przygotowanie:

Opiec paprykę w mocno nagrzanym piekarniku pod grillem, obracając z każdej strony, około 10 minut. Wyjąć opieczoną i wrzucić do miski, którą należy szczelnie zafoliować. Posiekać tymianek i pokroić ser na małe kawałki. Obtoczyć ser w tymianku. Obrać czosnek. Z wystudzonej papryki zdjąć skórkę i wyjąć gniazda nasienne. Włożyć ser w ziołach do papryki. Podgrzać oliwę. Do wypieczonych w piekarniku słoików włożyć faszerowaną paprykę, dodać czosnek i zalać gorącą oliwą. Stuknąć słoikiem, żeby wyszło powietrze. Zakręcić wygotowanymi pokrywkami i odstawić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA