Kalmary w zielonym sosie

Kalmary w zielonym sosie
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Sos

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Składniki sosu zmiksować, powinien powstać gęsty zielony sos. Kalmara pokroić w cieniutkie paseczki. Posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć bardzo krótko na gorącym oleju. Osączyć na papierze i wymieszać z sosem. Gorące kalmary podawać na podsmażonych plastrach ziemniaków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA