Fava - krem z grochu i oliwy

Fava - krem z grochu i oliwy
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Groch namoczyć, odcedzić. Groch zalać świeżą wodą, dodać cebulę pokrojoną w ćwiartki, listek laurowy i oliwę. Gotować groch, aż zmięknie. Uwaga: nie solić wody. Miękki groch odcedzić, usunąć listek laurowy. Groch utrzeć w malakserze dodając sok z cytryn sól i pieprz. Krem podawać posypany wiórkami czerwonej cebuli i posiekanym szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA