Placki z jabłkami i świeżą miętą

Placki z jabłkami i świeżą miętą
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • 1 szczypta soli
  • ok. 1 1/2 szklanki wody
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z cukrem i solą, następnie dolewamy wodę i mieszamy ciasto o konsystencji racuchowego. Dodajemy garść posiekanych liści mięty i pokrojone w kostkę uprzednio obrane jabłka. Mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA