Tatar z tuńczyka i awokado
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka czerwonego pokrojone w kostkę
- 2 bułeczki pszenne
- 1 awokado pokrojone w kostkę
- 1 dymka (biała część) pokrojona w cienkie talarki
- 1 pomidor pokrojony w kostkę
- 2 żółtka przepiórki
- sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka cukru
- starty imbir
- ½ ostrej papryczki drobno posiekanej
- świeża kolendra
- świeża mięta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj sos – wymieszaj sok z limonki z cukrem, startym imbirem, oliwą z oliwek oraz posiekaną papryczką.
Bułki przekrój na pół, wewnętrzną częścią bułki grilluj na patelni grillowej. Zdejmij z patelni. Na każdą połówkę połóż: łyżkę pomidorów, kilka talarków cebuli, łyżkę awokado, łyżkę tuńczyka i polej sosem. Na koniec połóż po jednym żółtku, i dodaj kilka liści mięty i kolendry.
Bułki przekrój na pół, wewnętrzną częścią bułki grilluj na patelni grillowej. Zdejmij z patelni. Na każdą połówkę połóż: łyżkę pomidorów, kilka talarków cebuli, łyżkę awokado, łyżkę tuńczyka i polej sosem. Na koniec połóż po jednym żółtku, i dodaj kilka liści mięty i kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W