Sałatka z ziemniakami i twarożkiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 50 dag twarożku
- 1 główka sałaty
- garść rzeżuchy
- 1 marynowana gruszka
- 15 dag sera pleśniowego
- 10 dag wędzonego żółtego sera
- 1 łyżka masła
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1/2 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ugotowane na parze ziemniaki mieszamy z 1/4 łyżeczki soli, masłem i utartym wędzonym serem. Wykładamy na środek talerza udekorowanego po bokach sałatą. Na wierzch ziemniaków kładziemy twarożek wymieszany z drobno pokrojoną rzeżuchą i 1/4 łyżeczki soli, a na liściach sałaty kładziemy gruszkę pokrojoną w paski, ser pleśniowy pokrojony w kostkę i skrapiamy całość olejem sezamowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W