Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem

Zupa kalafiorowa z serem gruyere zobacz Zupa kalafiorowa z serem gruyere 2018-06-19 12:26:28
Zupa kalafiorowa z serem gruyere
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
25 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z kalafiora odkrój różyczki, a następnie je pokrój. Cebulę posiekaj w kostkę. Oba warzywa podsmaż na maśle, oprószając je mąką pszenną. Całość smaż około dziesięciu minut. Dodaj do warzyw bulion warzywny oraz połowę mleka. Zagotuj wszystko, aż kalafior będzie miękki. Po tym czasie zblenduj całą zupę. Dodaj jeszcze makaron i dopraw ją musztardą Dijon. Na sam koniec zetrzyj ser i dodaj do zupy. Wlej pozostałe mleko i dopraw jeszcze wszystko solą. Przed podaniem, posyp zupę serem i pieprzem kajeńskim.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA