Barszcz z barszczu

Barszcz z barszczu
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

  • ok. 5 l liści barszczu z ogonkami (ok. 500 g)
  • 100 g masła lub 1 kostka rosołowa lub szklanka wywaru mięsnego
  • 4 jajka
  • 5 g soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Młode liście i ogonki liściowe (te drugie są najważniejsze) zebrać, umyć, pokroić, wypełniając nimi ok. 3 l garnek, i zalać wrzątkiem, tak, aby je przykryć wodą. Przykryć pokrywką i zostawić w temp. pokojowej na ok. 48 godzin. Po tych 2 dniach ugotować jajka na twardo. Skwaszone liście razem z płynem przełożyć do większego garnka, osolić, gotować przez ok. 20 minut doprawiając masłem, wywarem mięsnym lub kostką rosołową. Posiekać jajka, przed podaniem wrzucić je do misek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA