Zupa ze świeżego szpinaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 1 mały por
- 1 kg szpinaku
- 0,5 szklanki śmietany kremowej mleka kokosowego
- pieprz
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatowłowej
- płatki migdałów
- 2 - 3 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj warzywa włącznie z ziemniakami i połową szpinaku. Po ugotowaniu dodaj czosnek, przyprawy, wszystko zblenduj. Dorzuć resztę szpinaku oraz śmietanę i gotuj przez następne 5 min. Po nałożeniu do talerza posyp płatkami migdałów. UWAGA – szpinak należy dokładnie przejrzeć, czy nie ma w nim owadów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W