Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź


magazyn, Polska, 2010, 6 x 8

Wegetarianie Jola Słoma i Mirek Trymbulak zapraszają do swojej wiosennej kuchni. Piąta seria programu to historia o tym wszystkim co powinno pojawić się na stole by zregenerować siły po długiej zimie i przygotować się do sezonu letniego. Będzie zielono, odżywczo i chrupiąco. Na talerzu pojawią się nowalijki świeże zioła, sałaty i kiełki - wszystko to, z czego można przygotować zdrowy i szybki pełen energii posiłek.

Wiosna to czas, kiedy po długiej zimie wszystko budzi się na nowo do życia. Na lokalnych targowiskach i bazarach stragany uginają się pod ciężarem nowalijek. W nowej serii gospodarze programu stawiają na dwa kolory: biały i oczywiście zielony! Wszystkie potrawy, pełne witamin i sezonowych składników z pewnością przypadną do gustu nie tylko wegetarianom ale też wszystkim, którzy czekają na wiosenny powiew w kuchni.

Jola i Mirek zaproponują, jak zawsze, wyborne potrawy, które można przygotować w mgnieniu oka, a ich oryginalnością zaskoczyć bliskich. W biało-zielonym menu znajda się takie rarytasy, jak lassi z rzeżuchy, sałatka w ziemniaczanym koszyku z kalarepą, gruszkami z octu, pestkami dyni i papryką, spaghetti z guacamole z zielona papryką i smażonymi kiełkami, chłodnik z pomidorami i rukolą, czy nowalijki z dipem z mleka kokosowego, orzeszków nerkowca, miodu...

Jola Słoma i Mirek Trymbulak, wegetarianie, projektanci mody, autorzy dwóch książek kulinarnych "Nakarmić duszę" i "Ubrać duszę". W Kuchni.tv gotują w kolejnych seriach programu "ATELIER SMAKU" potrawy wegetariańskie i wegańskie.

gospodarze programu: Jola Słoma i Mirek Trymbulak

''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208





Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

wera1122 6 lat temu

to juz lepiej obejrzec jakies powtorki kulinarne na pulsie. Od tych programów na żywo gdzie co chwila są reklamy to tylko zdrowie mi się psuje i będę kiedyś potrzebować jakieś [link=defibrylatory]http://www.medyczny.pl/category/defibrylatory[/link] albo coś w tym stylu.

eskontos 6 lat temu

Nie podoba mi się ten program.

Cebulka70 7 lat temu

Witam wszystkich :)

kajetan291 7 lat temu

Faktycznie nie da się tego oglądać :/

rzviro 7 lat temu

Sposobu prowadzenia tu BRAK; prowadzący, forma "programu" etc. - do kasacji. Ale na tym kanaliku bym na to nie liczył. Włodarze mają w d...ie komenty i - ogólnie - użytkowników.....

Gazo 7 lat temu

Zależy co jest dla kogo ważne, dla mnie bardziej liczą się przepisy, dla innych ważny jest sposób prowadzenia, dla jeszcze innych istotne są elementy show

________________
[link=Mój Blog: Ferratum Bank - opinie i analiza pożyczek]http://antyhaczyk.blogspot.com/2015/12/ferratum-bank-opinie-o-pozyczkach.html[/link]
Opinie o Ferratum Banku i oferowanych przez nich pożyczkach

ollenka 11 lat temu

Totalne beztalencia telewizyjne. Może nawet coś tam upichcą sobie w uchence na własne potrzeby, ale promowanie tak MAKSYMALNE spiętych, sztywnych i odpychających osób w telewizji klunarnej to chba przesada. Straszliwa porażka. Jolu i Mirku: make love not kitchen.tv. Żenada na plecach wam siedzi i potrawy przyprawia!

[email protected] 12 lat temu

a mi się podobają :)

Hestia Q-34 12 lat temu

Ja tez myslalam,ze ten maraton nareszcie sie skonczy.

snoozy 12 lat temu

A najfajniejsze jest to,ze jak juz wszystkim sie wydaje,ze to ostatni ich program to zaraz wyskauje zając z kapelusza.I niestety znów będzie nowy program.Tym razem bedą gotować bez glutenu.Skończyły sie pory roku i myślałem,ze bedą miesiące a tu niespodzianka.Wzieli się za diety.Już sobie wyobrażam jak uraczą bezglutenowców smakołykami.Szkoda tylko,ze siła parcia na szkło jest odwrotnie proporcjonalna do prezentowanych dań

Ankarol 12 lat temu

[quote szefkuchni_polka napisał 10.06.2010 15:47]
Czasami tez mi sie nie uda serwis ale w ich wykonaniu nie widzialem zadnego udanego. Kosmici - spoko ale w kosmosie... [b]pewno glosuja na Jarka![/b]
[/quote]

Jeśli to ma być żart typu politycznego, to raczej chybiony i zupełnie z ... Kosmosu !!!.
Słoma i Trymbulak na 1000% są wyborcami PO (nawet zdaje się któreś z nich jest członkiem PO) i uczestniczą często w różnych projektach wspieranych przez trójmiejskie oddziały "platformerskie".
Co do programu Jolanty i Mirka.
Tak jak mają swoista wrażliwość artystyczną razem i każde z nich z osobna, przez wielu nie do przyjęcia i strawienia, tak i na niwie kulinarnej tworzą to samo, wielu tego nie potrafiłoby przełknąć.

karolinka 12 lat temu

Już się kiedyś wypowiadałam, chyba jak duet J&M mieli swój pierwszy program, ale ostatnio się skusiłam i obejrzałam parę odc. z tej wiosennej serii i tragedia. Naprawdę myslałam, że ten program ma zachęcać do diety wegetariańskiej (sama jestem wege przez większość swojego życia, także conieco mam pojęcie o czym piszę), ale widzę że ci Państwo rzeczywiście żyją na jakiejś innej planecie. Te dania są tak nieapetyczne, żeby nie powiedzieć jeszcze gorzej i tak odpychające, że mi zazwyczaj już po liście składników robi się niedobrze.

A będę powtarzać do znudzenia - jest tyle wspaniałych, przepysznych, kolorowych (a nie buro-brejowatych) dań wegetariańskich, a już na wiosnę to w ogóle raj na ziemi, więc czemu się upierać przy tych wszystkich dziwacznych wynalazkach. Naprawdę jeżeli widok tego zniechęca mnie - wieloletnią wegetariankę - to co mają powiedzieć "zatwardziali" ;-) mięsożercy??

Wszystkich odcinków nie oglądałam, ale pamiętam że w paru się chwalili jak to do Indii jeżdżą itp. i przy róznych potrawach się odwołują do tamtejszej kuchni. To ja się pytam gdzie w Indiach dają takie świństwa do jedzenia, bo mnie się nie zdarzyło, a spędziłam tam dłuższą chwilę i w zasadzie wszystko było mniej lub bardziej pyszne, ale pyyyszne. I na pewno nie miało nic wspólnego z wynalazkami J&M.

Nie ma u nas dobrego programu o kuchni wege, ale tego nie ma sensu kontynuować, bo i tak nikogo nie zachęci.

frotka 12 lat temu

Ten program zrobiono chyba tylko w celu podbudowania wybujałego ego tej pary. Jest wiele świetnych potraw wegetariańskich, ale to co oni prezentują to jakiś kompletny koszmar i pomylka.

wejza21 12 lat temu

Od kilku miesiecy ograniczylam spozywanie miesa i myslalam ze ten program to cos dla mnie,ale po ugotowaniu kilku potraw z tego programu stwierdzilam ze nie,Jola i Mirek preferuja zupelnie inne smaki,chociaz maselko pietruszkowo-koperkowe z marchewka ugotowana na parze jest rewelacyjne,ale coz kazdy ma swoj gust. Mimo wszystko program ogladam bo lubie prowadzacych.

snoozy 12 lat temu

To proponuje Ci poczytanie komentarzy do letniego, jesiennego itd.Tam ogólników nie ma.Tam są głównie konkrety i to od osób, które są i nie są wegetarianami, są początkującymi i bardzo zaawansowanymi w gotowaniu.Chyba tak z ok 98% jest na NIE.To chyba o czymś świadczy ale każdy przecież ma swoje zdanie.

myszsza 12 lat temu

To ja się wyłamię ze stowarzyszenia, lubię ich oboje. Moim zdaniem są sympatyczni, gotują chętnie i smacznie. Doprawdy, oprócz ogólników, nie znalazłam w Waszych postach żadnych konkretnych zarzutów.

Treska 12 lat temu

Popieram, Ursi5, w całej rozciągłości :)

Oglądając potrawy bezmięsne u Jacquesa Pepina lub Garego Rhodes'a od razu chce mi się tych dań spróbować. I wiem, że będą mi smakowały, ponieważ zestawienie składników mi odpowiada. Nie bez znaczenia jest tu również kunszt gotujących, ich umiejętność przekazania swojej wiedzy, ich urok osobisty.
W atelier Słomy i Trymbulaka jest sztucznie. Są napuszeni i chyba nigdy ich nie polubię :(

ursi5 12 lat temu

Sądziłam, że ten program nie podoba mi się tylko z tego powodu, że nie jestem wegetarianką, chociaż ciekawe propozycje wegetariańskie są do zaakceptowania na zasadzie różnorodności, ale tutaj jest nudno, niesmacznie i tylko czekam na coś ciekawszego w to miejsce.

pomidorek 12 lat temu

Droga Jolu, drogi Mirku.Gotujcie, ale tylko w swoim domku.Zamkniętym.Bez nas.

kucharczyk 12 lat temu

Oto jak można skutecznie zachęcić do jedzenia mięska ! Choćby z nudów !

BeeJay 12 lat temu

Nie zaliczam się do fanów tego programu. Ale tak patrząc na ubogą ofertę programów wegetariańskich, może jest i sens jego kontynuacji. Program jest jednak nudny.
Dla mnie wiosenne inspiracje to jednak pierwsze truskawki, młoda kapusta i kalafior, pojawiły się szparagi, rabarbar. Mnóstwo smaków, barw i aromatów. Jedyne "moje" akcenty jakie widzę w tym programie to botwinka i rzodkiewka.

cayenne 12 lat temu

Program i prowadzący bez polotu. Obydwoje sztuczni i wystylizowani na wielkie gwiazdy, akcent tej kobiety i przeciąganie wyrazów nie do zniesienia, a dania mało apetyczne.

keval 12 lat temu

Nudny jest ten program.... co za duzo to nie zdrowo ( i kolejna seria robi się mdła)

IggyPop 12 lat temu

Boże... widzisz i nie grzmisz. Ot i cały komentarz.

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA