Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
ATELIER SMAKU na Sycylii
magazyn, Polska, 2011, 5 x 4
Nowy rok dla "ATELIER SMAKU" to czas podróży dalekich i bliskich. W ósmej serii autorzy programu - projektanci mody i wegetarianie Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by osobiście sprawdzić, jak rosną i dojrzewają na słońcu warzywa i owoce.
W swojej podróży odwiedzają ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę, dżemy z mandarynek, cytryn i czerwonych pomarańczy, a także świeże pomidory, karczochy, fenkuły i wiele innych warzyw, które po kilku dniach od zerwania trafiają na nasze polskie stoły.
"ATELIER SMAKU na Sycylii" to kolejna, dobrze zaprojektowana uczta nie tylko dla wegetarian, ale także miłośników ekologicznych smaków ...
Gospodarze programu, Jola Słoma i Mirek Trymbulak, są wegetarianami, projektami mody i autorami trzech książek "Nakarmić duszę", "Ubrać duszę" i " Atelier Smaku".
''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Komentarze
Krzakowa 11 lat temu
kuchnia sycylijska niewątpliwie jest trudna,a Ci Państwo po raz kolejny udowodnili,że nie nadają się do prowadzenia programów w Kuchni+.Mnie także się nie podobają
mancol68 12 lat temu
Należy mieć pewną wiedzę na temat programu by póżniej go skrytykować. Zatem argumentacja w stylu "nie musisz ich oglądać" jest bzdurą. Sam obejrzałem...z trudem kilka ich programów i uważam, że są porażką. Nie dlatego, że Ci Państwo nie gotują portaw z mięsa lub ryb...bo to jest akurat ok ale dlatego, że oni są cholernie sztuczni, nienaturalni, bez odrobiny dystansu i poczucia humoru. Tyle
toskaniau 12 lat temu
Nie ogladam ich pasjami, poprostu mam polska tv i ogladam tylko kuchnie tv, nie przelaczam na inne programy, nie oplaca mi sie przeskakiwanie na inny program na 5 minut, bo czesto po ich wypocinach nadchodzi ciekawy program, na ktory czekam.. A z reszta, siedzimy sobie tu w Nl i boki zrywamy z fryzurki tej Pani, to lepsze niz idiotyczne reklamy, ubaw po pachy.. Szczegolnie jak pan ten strzela zalotnie oczkami do kamery (hahha), a pani ta mwoi, ze czosnek trzeba dodac ale nie dodamy bo my nie lubimy, kminek tu nie pasuje, ale dodamy, bo y bardzo lubimy.. hahaha, to tak jak dodac sol do lodow, bo cukier nie zdrowy i ktos nie lubi..:) ale co tam... niech beda w kuchni, bo nudno sie zrobi..:)
MaxRedaktor 12 lat temu
Nie zabraniam Ci ich oglądać, ani wyrażać krytyki. Skoro jednak tak ich nie lubisz, to po co dalej oglądasz ich program, a potem narzekasz?
Też za nimi nie przepadam, więc nie zmuszam się, aby ich programy oglądać. Tu ludzie już od samego początku wieszają psy na ich programach, a powstają nowe odcinki, więc nie sądzę, aby opinia kogokolwiek z forum miała wpływ na decyzję odnośnie kontynuacji czy zaprzestania nadawania "Atelier smaku".
toskaniau 12 lat temu
ogladam programy po to, zeby z nich cos wyciagnac, przejac, zapisac cos ciekawego i ocenic.. dlaczego nie moge wyrazic krytyki? to tak jak z kiepskim filmem, lub kiepskim jedzeniem.. trzeba sie nauczyc przyjmowac krytyke.. piszemy tu o tym programie po to, zeby admin zrozumial, ze ten program zaniza wartosc calosci.. jest jeszcze kilka innych kruczkow w takim samym, slabym stylu ale to juz na innym forum..pozdrawiam tych, ktorzy kochaja dobrze zjesc, nawet jesli jestes vega..:)
MaxRedaktor 12 lat temu
Przecież nikt nie każe Ci ich oglądać :) Przełącz na inny kanał lub wyłącz TV i po kłopocie.
toskaniau 12 lat temu
to straszne... a jeszcze te przekrety w ich stylu i zachwycanie sie placuszkiem i ziemniaczanym.. fuj// teraz ogladam ich na szlaku i normalnie zoladek mnie boli jak ich widze.. totalna porazka.. powiesze ich zdjecie w kuchni to mi rodzina z glodu umrze.. sztuczne snoby..
anulka7 12 lat temu
nie kolejny raz się powtórzę to jest jedna wielka porażka,jedzenie fujj nawet nie mam ochoty spróbować a prowadzący jak lalki barbie stuszność aż bije w oczy
Paullina 12 lat temu
Aż się zarejestrowałam...właśnie obejrzałam kolejny program Joli i Mirka - Atelier smaku bez cukru. Ja nie wiem dlaczego oni nam to robią.
syspl 12 lat temu
O matko, co to jest? Ani ciekawe, ani ładnie zobrazowane. Totalny niewypał. Mam nadzieję, że nie będzie nowych sezonów z tym państwem, że powtórki sobie odpuścicie.
Kromek 12 lat temu
Program ,rak samo jak wszystkie poprzednie w ogole mi sie nie podobaja. Zawsze jak ogladam Kuchnie.tv od dwoch godzin non stop i widze chmurke w rogu ekranu "za chwile: atelier smaku..." mowie na glos :no nie. Jedynym pocieszeniem jest ,ze program jest krotki. Dania kompletnie nieapetyczne.
vlodi 12 lat temu
Program nudny niesamowicie. Dajcie sobie spokój bo zniechęcacie ludzi do kuchni.tv
RobertoMani 12 lat temu
Program koszmarny, prowadzący nudni i odpychający ale rozumiem, że lubią podróżowac i ktoś z TV dzięki wstawianiu takiej nudy im te wyjazdy sponsoruje. Kuchnia to sztuka i dla mnie wizerunek osoby która dla mnie gotuje jest równie wazny jak sama potrawa. Zobaczcie że np. McD...d nie zatrudnia otyłych ludzi, dlaczego? Żeby ich jedzenie w ten prosty sposób nie było wiazane z przybieraniem na wadze. Prowadzący i program marne. Przepisy niespecjalne. Zostawcie w spokoju kuchnię Sycylijską z którą kiepsko sobie radził Jamie (dla mnie też kucharz jedynie sprawny technicznie, ale przy tej parze arcymistrz!)
MaxRedaktor 12 lat temu
A ja myślę, że to nieładnie komentować wygląd osób prowadzących program, [b]co innego jego zawartość merytoryczną[/b]. Radzę unikać takich wycieczek osobistych.
lichy1972 12 lat temu
Zgadzam sie z poprzednikami.
Jedyne słowo jakie mi przyszło na myśl po zobaczeciu tego programu dzisiaj to PORAŻKA
Ludzie przestańcie męczyć siebie i widzów.
Myślałem że po serii pór roku to będzie koniec, a tu masz ciągną dalej.
Ja też was proszę dajcie już sobie spokój.
kuba sbl 12 lat temu
totalne dno
przestancie gotowac
prosze
anulka7 12 lat temu
dla mnie tragiczny program,prowadzący bardziej zniechęcają do przepisów niż zachęcają skąd oni ich wzieli
szefkuchni_polka 12 lat temu
Mirek, Jola - Warzylion!:)
szefkuchni_polka 12 lat temu
Jola ale sobie nowe ufo zrobiłaś na głowie! Kosmos podoba mi się!
kamil 12 lat temu
jezu, błagam, teraz ośmieszają pyszną, aromatyczną kuchnię sycylisją swoim Atelier bez Smaku
migotka333 12 lat temu
:-DDDDD
teraz będzie cała seria ze wszystkich kuchni świata
to się nazywa parcie na szkło
Olka fasolka 11 lat temu
Na początek jem mięso.Z ciekawosci zrobilam smalec weganski,bo smalec lubie,szczegolnie na razowym:)))Byl niedobry,wiec zrobilam druga i trzecia wersje,ale nadal nie da sie tego jesc.Mysle,ze to moze problem tego tluszczu roslinnego,bo w smaku jest fuuuuuj.Dodam,ze nie znalazlam akurat tego z przepisu,tylko cos o nazwie Frytex niby 100% roslinny, biały itd.Poradzcie jak go poprawic.Reszta smakuje nawet niezle, ten granulat sojowy,majeranek,smazona cebulka...