Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź


magazyn, Polska, 2010, 6 x 8

"Zimowe ATELIER SMAKU" to czwarta seria programu Joli Słomy & Mirka Trymbulaka - projektantów mody, miłośników kuchni wegetariańskiej. Jest to opowieść o rozgrzewających posiłkach pozwalających zachować zdrowie i energię podczas mroźnych dni.

Autorzy przygotowują ciepłe i aromatyczne zupy doskonałe po długich zimowych spacerach i po pracy. W pełnym ciepła i pięknych obrazów programie odnajdziemy m.in. przepisy na nietypową kartoflankę, zupę ogórkową z mlekiem kokosowym i rozmarynem oraz krupnik z kaszy gryczanej z cieciorką. Do każdej z zup powstanie małe co nie co do przegryzienia: bliny gryczane, paszteciki z soczewicą, orkiszowe paluchy z suszonymi pomidorami...

Jola Słoma i Mirek Trymbulak są wegetarianami, zajmują się projektowaniem mody. Są także autorami dwóch książek: "Nakarmić duszę" i "Ubrać duszę".

''ATELIER SMAKU'' jest zarejestrowanym znakiem towarowym R-218208

   

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

alvaro 12 lat temu

Najdziwniejsze w tym programie co mnie zadziwiło to, że robili smalec z oleju słonecznikowego, jakoś do mnie to nie przemawia

snoozy 12 lat temu

Przez ładne pare lat byłem wegetarianinem i pamiętam moment kiedy pojawiły się różne potrawy z soi.Kiełbasy, smalce, pasztety, kaszanki itd.Kupiłem raz i po pierwszym gryzie wiedziałem,ze to przetworzone, zakonserwowane dziwadło, które ze zdrowym odżywianiem niewiele ma wspólnego.Nie poddałem się dziwnej modzie na sojowego "kurczaka" itp podrób, które tak szeroko są oferowane we wszystkich atelierach.
Czy to taki problem przygotowac samemu pasztet z soi z dodatkiem warzyw korzeniowych i grzybów, samodzielnie zrobione mleko sojowe i jego przetwory, samosy, wiele surówek, kotlety z warzyw strączkowych?
Ja przez 10 lat nie nudziłem się w kuchni i nie wymyślałem połączeń takich co wywołują znane odruchy i powodują,ze ma się ochotę wyjśc z kuchni i do niej nie wrócic

alvaro 12 lat temu

też mi się wydaje, że to nie są jakieś smaczne przepisy, oczywiście nie wszystkie ale większość jest beznadziejna, może oni chcą zainteresować ludzi, że dodają do potraw jakieś dziwne komplikacje jak do tej zupy grzybowej mleko kokosowe w curry to się sprawdza albo w tej zupie tajlandzkiej tom kha tylko, że tam są grzyby mun, więc dość dziwne potrawy bardziej dla ludzi którzy się chcą zdrowo odżywiać ale zdrowo nie znaczy, żeby nie bylo niesmacznie

czerwonyTulipan 12 lat temu

Az sie zarejestrowałam !!! Poszukuje przepisów z grzybami naszymi polskimi w rolach głównych i cos mnie podkusiło by zrobic z ich programu zupę borowikową z mlekiem kokosowym MASAKRAAAAAA!!! jakos ja uratowałam dodając kostkę z tłuszczem zwierzęcym ,pomijam fakt ze tak jak Was drażni mnie ich zachowanie ,ale by nie było szanse dałam cóz zmarnowali ją

ania7403 12 lat temu

w sumie pomijam kwestię białych ubrań, uśmiechów, fryzur itd. Moim zdaniem w ogóle nie zachęcaja do wegetarianizmu ale to, co mnie drażni najbardziej to sposób, w jaki Pani Słoma opisuje to, co robi a właściwie składniki. Jak do dzieci w przedszkolu.
- dodajemy sosuuuu sojowegoooo
- podsmażamy tofu na oliwieeeeee
- dodajemy kminkuuuuuu
- jeszcze trochę tymiankuuuuu

oho, zaczyna się.... zaraz coś dorzucę
- trzeba namoczyć chleeeeb
- odciskamy chleeeeeb
- dodajemy do masyyyyyy
ech...

kasior 12 lat temu

na pewno nie mój.. PORACHAAA!!!! oglądam to na takiej samej zasadzie, jak ogląda się reklamy w trakcie filmu, dobry moment zeby zastanowic sie nad czyms do jedzenia (bynajmniej nie prezentowanym w programie) albo wyjsc po cos do picia. wegetarianizm spoko, atelier smaku dno i pięć metrów mułu.

marghe 12 lat temu

[quote ***Ewa*** napisała 03.04.2010 01:01]

Atelier smaku we wszystkich odmianach to ulubionyprogram w kuchni tv
[/quote]
Czyj?

***Ewa*** 12 lat temu

ani ten ani inny program z serrii Atelier Smaku nie ma na celu pokazywanie uśmiechu prowadzących tylko propagowanie wegetarianizmu i twórczego podejścia do tej formy żywienia. oczywiście problemem są ceny prduktów lub ich niedostępność w mniejszych miastach i to chyba wskazówka do prowadzących, by podawali tańsze i łatwiej dostępne zamienniki.
Atelier smaku we wszystkich odmianach to ulubionyprogram w kuchni tv

kfiateek 12 lat temu

jeju oni są tacy sztuczni..

Lenx 12 lat temu

A co do uśmiechu Trybulaka to otwarte imadło ma więcej wdzięku niż on...

Lenx 12 lat temu

Zaraz ,zaraz kto bedzie oglądać ten bedzie, ja nie zamierzam się katować nawet przez te 8 minut ,to bezpowrotna strata czasu i nerwów ,sorki nie wiem jak to okreslić ale mam chyba na nich alergię i to mocno zaawansowaną - rzekł bym nieuleczlną i co najdziwniejsze ona cały czas się wzmaga (normalnie to uaktywnia się tylko wtedy kiedy pyli ,a u mnie cały czas)-dziwy jakieś czy co?

Treska 12 lat temu

Coś w tym musi być, Lenx, skoro zaraz będziemy oglądać "Wiosenne Atelier Smaku", czyli piątą już serię Joli i Mirka. Gorzej, że zaczynam się do nich przyzwyczajać. Ale i tak mi się NIE PODOBAJĄ. Ani oni, ani ich przepisy, ani ich białe ciuchy, ani ich dwupalnikowa kuchnia.

I jeszcze ten obleśny uśmiech Trymbulaka. Ble.....

jacek1f 12 lat temu

:-))

Lenx 12 lat temu

Gdyby miernota miała skrzydła to oni razem latali by jak sokoły - jak można takie flaki z olejem nadawać pomiędzy programami gdzie mistrzowie kuchni dwoją się i troją aby zaskoczyć widzów,ale myślę że jak w większości tego typu tematów ten program musi mieć jakieś drugie dno-dedukuje:
-mają kogoś w radzie nadzorczej (wójek,ciocia,stryjek...?)
-posmarowali naczelnemu żeby ich puszczał na antenie.
-mają strasznie trudną sytuacje życiową (są na rozdrożu swojego życia,nie ma co do gara włorzyć-przyszli,popłakali,opowiedzieli jak im źle i naczelny ich wcisnął)
-albo to jest normalne doświadczenie telewizji-ktoś pisze prace doktorancką p.t.
"Ile ludzie są w stanie znieść oglądając tego gniota na antenie"
pewnie są możliwe jakieś inne powody emisji tego programu o których nam nie wiadomo ,może ktoś na forum ma jakieś domysły-pomysły...
Zawsze myślałem że powinno się podnośić poprzeczkę żeby skakać wyżej,dalej ,a tu masz ci klops -najlepszy wynik osiąga ten kto skacze niżej i krócej-żenada Panie Dyrektorze Programowy - po prostu wstyd-ten program to jak amalgamatowa plomba wśród zdrowych zębów,bez polotu,bez pomysłu,bez smaku-no ale jak już się nakręciło to trzeba teraz puścić

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA