Sałatka ziemniaczana
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ziemniaki
- jajka ugotowane na twardo
Sos
- kaparki małe
- ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
- cebula słodka lub szalotka pokrojona w kostkę
- oliwa, musztarda Dijon
- biały ocet winny do smaku
- pieprz, sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu dobrze wymieszać, aż sos będzie spójny. W smaku powinien być zdecydowany, kwaśny, słony i pieprzny. Ziemniaki sałatkowe (mające mało skrobi, zwarte, nie rozpadające się na puch) ugotować w mundurkach. Póki ciepłe obrać ze skórki, pokroić i połączyć z sosem. Kiedy ziemniaki są gorące sos mocniej w nie wnika. Sałatkę obłożyć jajkami pokrojonymi w kostkę, posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W