Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem

Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 cykorie
  • 2 gruszki
  • 70g bundzu koziego
  • 70g oscypka
  • 50g orzechów włoskich łuskanych
  • 50g orzechów laskowych
  • 4 łyżki miodu
  • pieprz w młynku
  • tymianek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cykorię przekroić na pół i wyjąć środkowe, najmniejsze liście. Gruszkę, bundz i oscypek pokroić w kostkę. Orzechy laskowe uprażyć w piecu i obetrzeć ze skórki. Na patelni rozgrzać miód wrzucić orzechy i wymieszać. Zdjąć z ognia dodać gruszkę i ser. Wymieszać, dodać tymianek i świeżo zmielony pieprz. Natychmiast odstawić, tak, by ser tylko lekko zmiękł. Masę nakładać na łódeczki z cykorii i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA