Rostbef wołowy gotowany z jajkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 kg ugotowanego rostbefu
- 4 zielone papryczki
- 4 szalotki
- 5 ząbków czosnku
- 3-4 jajka
- 2 łyżki miodu
- sos sojowy
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki octu winnego
- bulion wołowy
- Ryż:
- torebka ugotowanego ryżu jaśminowego
- jajko
- czerwona cebula
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wołowinę rozdrobnij na mniejsze kawałki. Do bulionu wołowego dodaj miód, ocet winny, sos ryby oraz sos sojowy. Sosu sojowego dolewaj tyle, aż bulion zmieni kolor.
Następnie wrzuć do bulionu całe papryczki, ząbki czosnku i połówki cebuli.
Na koniec dodaj kawałki wołowiny i całe jajka. Od momentu zagotowania bulionu gotuj potrawę przez około 15 minut.
Doskonałym dodatkiem do dania będzie smażony jaśminowy ryż.
Na patelni wbij jajko i od razu szybko je wymieszaj. Dodaj kawałki cebuli i ryż. Składniki dokładnie wymieszaj. Ryż dopraw odrobiną soli. Dodaj listki świeżej kolendry. Gotowe, smacznego!
Następnie wrzuć do bulionu całe papryczki, ząbki czosnku i połówki cebuli.
Na koniec dodaj kawałki wołowiny i całe jajka. Od momentu zagotowania bulionu gotuj potrawę przez około 15 minut.
Doskonałym dodatkiem do dania będzie smażony jaśminowy ryż.
Na patelni wbij jajko i od razu szybko je wymieszaj. Dodaj kawałki cebuli i ryż. Składniki dokładnie wymieszaj. Ryż dopraw odrobiną soli. Dodaj listki świeżej kolendry. Gotowe, smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W