Chrupiące tacos z warzywną fajitą
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- Fajita:
- cebula czerwona
- papryka zielona
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryczka jalapeno
- ząbek czosnku
- garść ugotowanej fasoli pinto
- garść ugotowanej fasoli czarnej
- przyprawa meksykańska
- 10 dkg sera żółtego
- 2 łyżki oliwy
- muszelki taco
- Salsa:
- pomidor zielony
- pomidor czerwony
- pomidor czarny
- papryczka chilli
- limonka
- łyżka oliwy
- garść rukwi wodnej
- garść świeżej kolendry
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i papryki pokrój w paski i wrzuć na patelnię.
Dodaj posiekany czosnek i fasolę czarną i pinto. Przypraw solą i przyprawą meksykańską. Do taco nałóż starty ser, a następnie warzywa.
Przygotuj salsę. Pomidory pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski, dodaj posiekaną papryczkę chilli. Dolej sok z limonki, oliwę. Dodaj posiekaną rukiew i kolendrę. Smacznego!
Dodaj posiekany czosnek i fasolę czarną i pinto. Przypraw solą i przyprawą meksykańską. Do taco nałóż starty ser, a następnie warzywa.
Przygotuj salsę. Pomidory pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski, dodaj posiekaną papryczkę chilli. Dolej sok z limonki, oliwę. Dodaj posiekaną rukiew i kolendrę. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W