Pieczone pieczarki faszerowane kaszą

Pieczone pieczarki faszerowane kaszą
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, wydrążyć lekko środek. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, posiekane ogonki z pieczarek, dodać czosnek, pietruszkę i pieprz, chwilę smażyć. Dodać kaszę i soczewicę, smażyć, aż się natłuszczą, mieszając. Wlać gorący bulion, zamieszać żeby nic nie przywarło, przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować ok. 30 minut. Spróbować czy kasza i soczewica są miękkie, ewentualnie dolać wrzątku i dogotować. Zdjąć z ognia, zamknąć garnek ciasną przykrywką i odstawić na 10 minut. Jogurt wymieszać z żółtkiem. Pieczarki napełnić kaszą, przykryć czapeczką jogurtową i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C. Piec, aż wierzch się zrumieni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA