Quiche lorraine

Quiche lorraine
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • gotowe ciasto do tarty
  • 6 plastrów boczku w kawałeczkach wielkości spinacza
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 1,5 miarki gęstej śmietany
  • sól i pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 175°C. Usmażyć boczek do miękkości. Osuszyć na papierowym ręczniku. Rozłożyć na cieście. Rozbełtać jajka widelcem i wlać do nich śmietanę. Posolić, popieprzyć i posypać gałką muszkatołową. Przecedzić do ciasta i piec, aż stężeje, ok. 30 min. Podawać na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA