Wege flaczki z boczniaków

Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 600 g boczniaków
- 2,5 l bulionu warzywnego
- 1 duża marchewka
- 1 duża pietruszka
- 1 gałązka selera naciowego
- ¼ selera
- ½ pora
- 2 cm imbiru
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- 1 łyżka białego pieprzu
- 2 łyżki suszonego lub świeżego lubczyku
- 6 łyżek suszonego majeranku
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki sosu sojowego
- kilka ziaren ziela angielskiego
- olej rzepakowy
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę pokrój w cienkie zapałki.
Seler naciowy, imbir i czosnek drobno posiekaj, a seler korzeniowy pokrój w kostkę.
Pora pokrój w talarki, a boczniaki w paski.
W garnku rozgrzej olej, najpierw podsmaż marchewkę, pietruszkę, selery, pora, imbir oraz czosnek.
Po chwili dodaj boczniaki i smaż przez kilka minut, aż wszystko delikatnie zmięknie. Całość zalej bulionem, dodaj lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy, biały pieprz oraz słodką paprykę. Gotuj pod przykryciem przez około 20 minut. Na sam koniec dodaj majeranek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W