Placki warzywne z fasolą i pieczarkami

Placki warzywne
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki, Dania z grzybów

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki ścieramy na tarce lub w malakserze (wtedy krótko) lub kroimy w krótkie słupki. Przesmażamy na maśle. Fasolę miksujemy na gładką masę, a cukinię kroimy w kostkę. Mieszamy fasolę z pieczarkami i cukinią. Doprawiamy poszatkowanym czosnkiem i chili, świeżymi ziołami, skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Dodajemy jajo, mieszamy dokładnie i po trochu dosypujemy bułkę tartą, aż uzyska gęstszą, odpowiednią konsystencję. Łączymy dokładnie składniki. Rozgrzewamy patelnię wraz z oliwą i smażymy zgrabne placuszki. Odsączamy na papierze.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA