Trufle daktylowe

Trufle daktylowe
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Katarzyna Bosacka

Seria kulinarna:
Bosacka daje radę 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 20 daktyli
  • 3-4 łyżki kakao
  • 2-3 łyżki mąki migdałowej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • garść liofilizowanych malin
  • garść orzechów włoskich

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Daktyle zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na kilka minut, by zmiękły.

Do malaksera wsypujemy 2 łyżki kakao, mąkę migdałową i olej. Dodajemy namoczone daktyle. Miksujemy przez minutę-dwie.

Formujemy kulki, które obtaczamy w rozdrobnionych orzechach włoskich, liofilizowanych malinach i kakao. Gotowe!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA