Trufle daktylowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 20 daktyli
- 3-4 łyżki kakao
- 2-3 łyżki mąki migdałowej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- garść liofilizowanych malin
- garść orzechów włoskich
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Daktyle zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na kilka minut, by zmiękły.
Do malaksera wsypujemy 2 łyżki kakao, mąkę migdałową i olej. Dodajemy namoczone daktyle. Miksujemy przez minutę-dwie.
Formujemy kulki, które obtaczamy w rozdrobnionych orzechach włoskich, liofilizowanych malinach i kakao. Gotowe!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W