Konfitura morelowa

Konfitura morelowa zobacz Konfitura morelowa 2018-06-19 12:28:45
Konfitura morelowa
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić morele na ćwiartki. Połowę owoców rozgnieść w rondlu praską do ziemniaków. Dosypać cukier, dodać sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. Na suchej patelni podprażyć posiekane migdały. Wymieszać owoce zasypane cukrem i gotować je 5 minut ciągle mieszając. Dodać migdały. Wymieszane gorące konfitury przełożyć do wypieczonych w piekarniku słoików, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i postawić do góry dnem, aby zassały.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

mersi76 11 lat temu

oglądałem pani powtórke przetwory i spróbowałem zrobic konfiture z moreli i sliwek poprostu orgazm dla podniebinia super odjazzd pycha całuje rączki szefowej kuchni pozdrawiam

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA