Bocconcini w pomarańczowo-tymiankowej zalewie
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przetwory
Składniki:
- 2 op. bocconcini (mini mozarella)
- 1 skórka z pomarańczy
- sok z pomarańczy
- tymianek
- sól
- 2-3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomarańcz szorujemy, suszymy i ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
W miseczce łączymy sok z pomarańczy, 2-3 łyżki listków świeżego tymianku, drobno poszatkowany marynowany pieprz. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy. Doprawiamy ew. odrobiną soli.
Bocconcini wciskamy do słoiczków, zalewamy oliwą i odstawiamy na 1-2 dni.
W miseczce łączymy sok z pomarańczy, 2-3 łyżki listków świeżego tymianku, drobno poszatkowany marynowany pieprz. Dolewamy powoli oliwę i mieszamy. Doprawiamy ew. odrobiną soli.
Bocconcini wciskamy do słoiczków, zalewamy oliwą i odstawiamy na 1-2 dni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przetwory
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W