Dyniowe muffiny z białym serem i adwokatem

Dyniowe muffiny z białym serem i adwokatem
Oceń przepis:
103 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z dyni

Składniki:

  • Składniki suche:
  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
  • szklanka cukru pudru
  • 2 łyżeczki sody
  • Składniki mokre:
  • 150 g pieczonej dyni
  • szklanka maślanki
  • ⅓ szklanki rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • laska wanilii
  • skórka z cytryny
  • Masa twarogowa:
  • 250 g twarogu
  • żółtko
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki ajerkoniaku
  • Masło smakowe:
  • pół kostki masła
  • skórka z cytryny
  • łyżka miodu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W jednej misce połącz ze sobą wszystkie suche składniki.
W drugiej misce połącz dokładnie wszystkie mokre składniki.
Następnie do suchych składników dodaj mokre i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj masę twarogową. W misce połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.
Do papilotek nakładaj porcję ciasta, następnie porcję masy twarogowej. Na koniec dopełnij porcją ciasta. Każdą muffinę oprósz kawałkami orzechów.
Muffiny piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Doskonałym dodatkiem do muffinek będzie masło. Porcję masła utrzyj ze skórką z cytryny i miodem. Podawaj do muffinek. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA