Brzoskwinie

Brzoskwinie
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
  • pół kostki masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • pół szklanki cukru brązowego
  • szklanka wody
  • 2 łyżki mąki
  • laska wanilii
  • szklanka mleka
  • opakowanie płatków migdałowych
  • 2 łyżki miazgi migdałowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Brzoskwinie przekroić na pół i wyjąć pestkę. W garnku zagotować wodę i dodać do niej cukier i laskę wanilii. Kiedy zrobi się syrop, włożyć do niego połówki brzoskwiń. Przez chwilę pogotować je obracając, żeby syrop objął całość owocu. Do rondelka wrzucić masło i cukier. Rozpuścić składniki. Kiedy masło będzie płynne, a cukier się rozpuści, powoli dodać mąkę i rozprowadzić składniki razem. Stopniowo dolewać mleka cały czas mieszając. Wrzucić miazgę migdałową, płatki i całość zamieszać. Połówki brzoskwiń wyjąć z syropu i w miejsce pestki nałożyć porcję sosu. Całość posypać płatkami migdałowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA