Naleśniki z kremowym serkiem i jagodami
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- mąka
- sól
- 250 g serka kremowego naturalnego
- 1 jajo
- 200 g czarnych jagód
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- mięta świeża
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mleko wymieszać z jajkiem i odrobiną soli, ciągle mieszając dodawać mąkę, aż do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstawić by chwilę odpoczęło. Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na prawie sztywną pianę i utrwalić cukrem pudrem. Żółtko wymieszać z serkiem, miodem i cukrem waniliowym. Do serka dodać jagody i posiekane 2 listki mięty. W całość delikatnie wmieszać pianę. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na naleśniki nakładać serek z jagodami, składać „w chusteczkę” i piec w piecu o temperaturze 190 stopni C przez 15 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem i dekorować miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W