Sałatka jesienna z wołowiną i kasztanami jadalnymi
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia portugalska
Składniki:
- mieszanka sałat jesiennych: rukiew wodna, cykoria pokrojona, sałata dębowa (liście)
- 200 g steku z wołowiny np. z udźca, pokrojonego w cienkie plasterki
- pół jabłka pokrojonego w julienne (zapałki)
- 1 łyżka suszonych rodzynek
- kasztany jadalne pieczone
- oliwa z oliwek
- sok z ½ cytryny
- cebula dymka (biała część pokrojona w talarki)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszaj sałaty z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Dodaj jabłka, rodzynki, dymkę, wymieszaj.
Na patelni podsmaż mięso, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy, odstaw.
Serwuj sałatę na dużym talerzu, dodaj mięso oraz kasztany jadalne.
Na patelni podsmaż mięso, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy, odstaw.
Serwuj sałatę na dużym talerzu, dodaj mięso oraz kasztany jadalne.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Kuchnia portugalska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W