Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj i obierz warzywa. Pietruszkę i marchewki pokrój w talarki. Na dno rozgrzanego garnka wlej olej i dodaj łyżkę masła. Poczekaj, aż się rozpuści. W międzyczasie pokrój w kostkę cebulę i seler. Warzywa podsmaż z posiekanym ząbkiem czosnku. Dziczyznę umyj i osusz ręcznikiem. Pokrój w kostkę i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim mięso. Rumiane kawałki przełóż do garnka z warzywami. Pokrój w kostkę boczek i podsmaż go na tej samej patelni, na której wcześniej smażyła się dziczyzna. Warzywa w garnku przypraw liściem laurowym, ziarnami jałowca i gałązką rozmarynu, którą usuń pod koniec gotowania. Dodaj buraki i usmażony boczek. Na patelnię, na której smażyły się dziczyzna i boczek dodaj konfitury z czerwonej porzeczki i czerwone wino. Kiedy sos zgęstnie dodaj do garnka i całość zalej bulionem wołowym. Gotuj ok. 1,5 godz. Podawaj z ugotowanym makaronem łazanki i natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA