Kalmary smażone

Kalmary smażone
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC gotowania - kuchnia grecka (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
15 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i papryką. Kalmary oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki (tuby lub krążki). Rozgrzewamy olej w rondlu, a kawałki kalmarów dokładnie obtaczamy w mące, strzepując jej nadmiar. Partiami smażymy kalmary na złoty kolor, odsączamy na ręczniku papierowym i serwujemy lekko doprawiając solą i podając z cząstkami cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE